Over mij

Mijn foto
Kernwoorden: momenteel vooral moeder | partner | sociaal druk | fantasievolle geest | reislustig | carrierevrouw | creatief | ondernemend | idealistisch. Ik ben 30plus, heb een eigen huis, een vaste relatie, een leuke baan en sinds een jaar zelfs een kindje. Ik voel me vaak een vrouw van de wereld, maar ook soms nog een meisje. Ik kijk in de spiegel en zie rimpels en grijze haren die ik aan de binnenkant van datzelfde hoofd negeer.

donderdag 16 januari 2014

Zwangerschapsverlof...

What to do? What to do? What to do?...

Nu wil ik jullie niet vervelen met mijn verveling :), maar ik vraag me toch af hoe andere hoogzwangere vrouwen dat doen: hun verlof zo indelen dat ze er optimaal van kunnen genieten? Voordat ik met verlof ging zei iedereen dat ik er vooral van moest genieten, niets moest plannen en moest ontspannen nu het nog kan.

Ik dacht dat dat geen probleem zou worden, ik vind lamballen namelijk normaal gesproken heeeerlijk! That is, als ik tussendoor druk aan het werk ben en van hot naar her ren. Ik heb dan ook de volle 6 weken opgenomen.

Nadat de eerste 2 weken werden beheerst door de feestdagen (kerst en oud&nieuw) en een hoop geregel voor het geval mevrouw zich vroeg zou aandienen, had ik voor de derde week mezelf op de agenda gezet: zwangerschapsmassage, schoonheidsspecialiste incl. harsen en pedicure - ben ik nu echt de enige die tijdens haar zwangerschap nog de illusie heeft er fatsoenlijk te willen uitzien tijdens de bevalling? - en kapper. In de avonduren maakte ik mijn knutselprojecten voor de kinderkamer af, draaide ik de laatste wasjes, enz.

Qua knutselwerk heb ik een mobiel gemaakt voor boven de box, een dekentje voor de maxi-cosi en twee aankleedkussenhoezen. Ik moet daar misschien bij vermelden dat ik dus helemaal niet zo'n knutseltype ben. Lang leve de #hormonen.

Tja, en toen was ik er dus klaar voor... 
Maar die kleine blijkbaar nog niet...

En dus ben ik de afgelopen 2 weken me een beetje aan het vervelen...
Een overzicht van mijn dagen ziet er ongeveer zo uit:

  • Opstaan als mijn laat gezette wekker gaat rond 10:00 uur, of in bed eerst mail, facebook, spelletjes, enz. checken en er uiteindelijk pas rond 11:00 uur echt uit zijn. Tegen die tijd is liggen ook wel dusdanig oncomfortabel geworden dat er weinig andere opties zijn.
  • Douchen om de spieren weer te ontspannen en om de zoveel tijd maar meteen een foto van die buik maken, wie weet is het wel de laatste keer dat ik de kans krijg voordat die kleine zich aanmeld. Ik heb nog nooit zo graag en zo lang onder een warme douche gestaan. Eigenlijk is het de enige echt ontspannen houding die ik nu nog kan verzinnen, aangezien wij helaas geen bad hebben.
  • Ontbijten voor de televisie vaak met een aflevering van een favoriete serie, kopje thee zetten en die vervolgens weer vergeten in te schenken (zwangerschapsdementie, haha).
  • Laptop aanslingeren, wasje aanzetten, vaatwasser in-of uitruimen, oftewel 'van alles en nog wat, maar niet echt wat nuttigs'.
  • Met vriendinnen whatsappen of afspreken (al komt dat er natuurlijk bijna niet van, want die moeten gewoon werken).
  • Koken en eten met vriendlief als die eenmaal thuis is (nu is het dus alweer 18:00 uur geweest).
  • Nog wat tv kijken of een beetje knutselen voor de kinderkamer of een boek lezen, alvorens ik rond een uur of 1:00 weer probeer in slaap te vallen (het moeilijkste van de hele dag). 

Ik heb inmiddels al 1 dik boek uit (een mooie dag om te sterven van R.J. Ellory) en wat zwangerschapsboeken gelezen (Krijg nou tieten van Claudia de Breij en The Best Friends Guide to Pregnancy van Vicki Lovine). Beide zijn wel aanraders voor de nuchtere moms-to-be onder ons.

Ik kan het gewoon niet spannender maken dan dit...
Ik heb alle spulletjes al gekocht, de meeste mensen zijn niet beschikbaar om mee af te spreken en ik ben de tv echt zo beu! Hoe doen jullie dat? Hoe geniet je er nog van?

Om mezelf bezig te houden heb ik nog 2  projecten bedacht:

  • Webalbum-fotoboeken maken van onze laatste 2 vakanties, een enorm werk, maar wel iets waar ik straks zeker niet meer aan toekom en;
  • Het maken van een gave vilten lamp voor de kinderkamer.
Wie heeft er nog goede tips? Hoe doen jullie dat tijdens je verlof? Ik ben benieuwd.
Oh, en haken is niet mijn ding, dus ondanks dat het de nieuwe trend is zit ik niet echt te wachten op leuke haakpatroontjes (ik weet overigens ook dat het dekentje voor de maxicosi haakwerk is, maar dat was in 1 avond af, mijn maximale geduldgrens).

Of moet ik me nu eigenlijk mentaal voorbereiden op #de bevalling? Waar ik zeer, zeer zeker NIET over ga bloggen, don't worry! In tegenstelling tot deze vrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat weten wat jij ervan denkt!